GARANCE SPOKOJENOSTI - 30 dnů na vyzkoušení sedačky

Doprava ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Matrace pro zdraví spánek - nejlepší cena na trhu

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Tato část v současné době neobsahuje žádný obsah.

DOPRAVA ZDARMA - NAKUPUJTE ONLINE

Trendy kuchyní pro rok 2020

Nezáleží na tom, jestli zařizujete od základu nové bydlení, rekonstruujete nebo chcete jenom trošku oživit svou stávající kuchyni. V každém případě se inspirujte trendy, které podle předních architektů a bytových designérů budou v roce 2020 vládnout kuchyním po celém světě.

Dřevo, kámen a bílá nebo šedá barva

Stejně jako posledních několik let, také pro rok 2020 architekti a bytoví designéři doporučují přírodní dekory. Kuchyňské skříňky vypadají nejlépe v imitaci dubu, pracovní plochy nebo horní desky jídelních stolů zase v imitaci přírodního kamene. Na tom se nic nemění. Díky dřevodekoru bude vaše kuchyň útulnější, díky kámendekoru zase přírodnější.

Kromě přírodních materiálů byste do kuchyně měli volit spíše neutrální barvy. Absolutními hity nadcházejícího roku 2020 mají být barvy bílá, šedá a antracitová. V těchto barvách můžete nakoupit jak skříně a pracovní desky, tak například vymalovat kuchyňské stěny nebo si v nich pořídit dekorace.

Bílá opticky zvětšuje prostor

Výhodou bílé barvy je, že opticky zvětšuje prostora je tedy vhodná i do menších kuchyní. V kombinaci s šedou nebo antracitovou vytváří velmi čistý a elegantní design.

Po několika letech tak končí nadvláda zelené barvy. V poslední době byla v moderních kuchyních největším hitem světle zelená barva Mint, tradiční venkovské kuchyně zase ovládly tmavší tóny v mátové či olivové barvě. V mnoha kuchyních si své místo vydobyla také barva šalvějová. Těmto dnům je alespoň prozatím konec.

Frčí bezúchytkové skříňky až po strop

Žijeme v době, kdy ceny bydlení raketově rostou a lidé se tak stěhují do čím dál menších bytů. A tento trend se projevuje také v kuchyních, kde není místa nazbyt a je nutné využít každý centimetr prostoru.

Trendem pro rok 2020 proto bude využívání nádstavců či vysokých kuchyňských skřínívyhnaných až po strop. Zároveň však bude v kurzu minimalismus, proto u skříněk volte bezúchytkový systém v podobě tip-on nebo úchytky schované v drážce. Kuchyňské skříně v tomto designu působí neuvěřitelně čistým a lehkým dojmem. 


Trendy kuchyně roku 2020 s bezúchytkovými skříněmi až po strop.

Trendy kuchyně roku 2020 mají bezúchytkové skříně až po strop.

Stále větší popularitě se zároveň těší blokové kuchyně, které už předem vymyslel a nadesignoval kuchyňský návrhář. Vy si tak jen vyberete blok, který si v případě zájmu mírně přeskládáte, aniž byste museli trávit hodiny ve studiích a vybírat mezi množstvím kombinací sestav a dekorů.

 

S pastelovými barvami neuděláte chybu

S neutrálními pastelovými barvami neuděláte chybu

Trendy kuchyní pro rok 2020 nejvíce sednou těm, kteří mají rádi minimalismus a čistý design. Kuchyně v kombinaci bílé a šedé barvy s bezúchytkovými skříňkami vypadají luxusně v prostorném rodinném domě i ve starším panelovém bytě. Rozhodně je vyzkoušejte.

Antracitová barva působí luxusně

Trendy bude také antracitová barva, která působí přepychově.